Categorieën
marketing

 Zoekmachine marketing zijn belangrijk

Zoekmachines spelen een belangrijke rol bij het in kaart brengen van je onderneming voor het grote publiek. Daarom is er ook een grote concurrentiestrijd tussen ondernemingen met bepaalde zoekwoorden. Maar hoe zorg jij ervoor dat je je concurrentie slim af bent als het gaat om hoog in de zoekmachines komen? Lees hieronder enkele belangwekkende tips waar je gebruik van kunt maken.

Focus je niet op één specifiek zoekwoord

Allereerst is het van belang om je niet op een één specifiek zoekwoord te richten. Je moet juist je kaarten verdelen. Zoals men wel eens stelt; het is belangrijk om op meerdere paarden te wedden. Dit betekent overigens niet dat je lukraak op alle zoekwoorden moet richten. Maar focus je op enkele zoekwoorden en experimenteer hier ook een beetje mee. Dan is de kans veel groter dat je succes krijgt met bepaalde zoekwoorden. De zoekwoorden zijn namelijk het belangrijkste voor de SEO. Die zorgen ervoor dat je hoog in de zoekmachines terecht komt en voor de rest niets anders.

 Zoekmachine marketing

Focus je niet enkel op de populaire zoekwoorden

Het punt is dat je je bijvoorbeeld op hele populaire zoekwoorden in je branche kunt gaan inzetten. Maar het nadeel daarvan is dat er hoge concurrentie bij die zoekwoorden ligt. Dus de kans is vrij groot dat het dan wel een lange tijd duurt voordat je helemaal bovenaan komt te staan. Er kunnen dan wel veel mensen zijn die daar op zoeken, maar de meeste mensen kijken toch alleen naar de eerste pagina, waardoor dat dus weinig nut heeft. Daarom is het soms ook verstandiger om je op minder populaire zoekwoorden te richten. Het is namelijk gemakkelijker om daarmee snel bovenaan te staan. Dus dat is een goede tactiek. De kans is groot dat je dan meer bezoekers trekt, want er is een grote kans dat de personen die op de zoekwoorden klikken veel sneller bij jou terecht komen.

Uitbesteden

Ben je geen held in schrijven? Dat is geen enkel probleem, want niet iedereen kan overal even goed in zijn. In die gevallen kun je het dus beter uitbesteden. De teksten moeten namelijk goed leesbaar zijn, want ook daar let een zoekmachine op. Ook moeten de zoekwoorden niet geforceerd naar voren komen. Ook dat komt regelmatig voor, want het is soms lastig om een bepaald zoekwoord in de tekst te plaatsen. SEO-schrijvers weten echter precies hoe dit moet. Uitbesteden kan in die gevallen dus handig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *